dilluns, 31 de desembre del 2012

Aprenentatge amb ordinador

Com a futurs mestres hem de saber les diferents eines que podem utilitzar per a que els nens aprenguin. 

La metàfora tutorial
L'ordinador pren el paper de tutor.
En l'aprenentatge tutorial es poden trobar activitats per fer amb els nens que els servirà per aprendre i ser corregits, n'és un exemple clar el Zona Clic o Xtec.  En el primer  és un dels molts llocs interessants per visitar, ja que gràcies a l'ajuda de Zona Clic els mestres construeixen activitats per fer amb els nens.

La metàfora de la construcció
L'ordinador com a alumne. El programa "Scratch" és idoni per a que els nens ensenyin en aquest cas a un gat a fer el que ells volen.

La metàfora del laboratori
L'ordinador com a simulador. La xinxeta és més pràctic. Arriben a reflexionar i a fer conclusions gràcies a les conseqüències dels seus fet. Exemple: Regar una planta.

La metàfora de la caixa d'eines.
S'utilitza l'ordinador com a eina. Ja sigui per a transformar imatges o compartir un arxiu i poder modificar - lo qualsevol persona de manera instantània, entre d'altres. 

A continuació trobareu una taula on hi han exemples, cercats per mi d'aquestes quatre metàfores anteriors. La majoria cercades a  edu365 o altres webs educatives. Un cop realitzada la taula, la he pujada a scribd i he penjat el codi embed en aquesta entrada.


Per a poder penjar el document word en aquesta entrada, m'he subscrit a la pàgina web de Scribd, t'has de crear un usuari per a poder compartir els teus documents. És obligatori posar un títol al document i una descripció. Un cop pujat l'arxiu s'ha de copiar el codi embed o simplement el link per a penjar-lo al teu bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada