dijous, 4 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un Bloc

Després de visitar diversos blocs proposats pel professor, he escollit aquest sobre l'escola "La cuca fera" http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/. A continuació faig un anàlisi d'aquest, responent un seguit de preguntes:



Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)
En aquest bloc hi ha publicats diferents vídeos i fotografies perquè els pares puguin veure les activitats que els seus fills fan a classe.

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

El bloc és entre professors i pares. La professora de cada classe publica sobre el què fan els seus alumnes. Fa una breu explicació de l'adaptació del nens perquè desprès els pares puguin opinar i comentar sobre aquestes fotografies o videos.

Qui els publica?
La professora dels nens.

Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,..
Primerament trobem a la part de dalt un menú amb totes les classes de l'escola, dins de cada una d'aquestes trobem varies categories, unes on posen les activitats classificades segons els anys que s'han fet, i l'altre on s'agrupen les diferents respostes i comentaris que realitzen els pares. D'aquesta manera els pares poden trobar fàcilment la classe dels seus fills i informar-se sobre el que han fet, llegir els comentaris dels altres pares i aportar ells les seves opinions.

Quina plataforma utilitzen?
La plataforma utilitzada és el XTEC Blog (forma part del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya).

Com són les entrades?
Totes les entrades van acompanyades d'un suport gràfic, com ja són els videos o les imatges, el llenguatge és col·loquial i proper, utilitzant la descripció per a informar als pares d'aquelles activitats que fan els seus fills i els comportaments que tenen. 

Quines competències s’hi treballa?
En aquest cas es mostra els aprenentatges i jocs que fan els alumnes, la incorporació i la realització personal.

Hi ha comentaris?

Hi han comentaris de pares sobre el que veuen en el vídeo i les seves opinions respecte el què fan. Cada pare pot expressar la seva opinió. Tots els comentaris són positius. Us en poso un exemple:

  1. "Hola Formigues!
    Unes fotos molt xules, llàstima que les altres es perdessin… L’adaptació està anant força bé, no?
    És un bon grup de formiguetes, i segur que mica en mica s’aniran fent bons amics. Donem-los temps.
    Ens anem veient!
    Cris (mare Marc)" 
Missatge extret del bloc 

A qui va dirigit?
Va dirigit als pares que tenen els seus fills inscrits en aquella escola.

Hi ha blocroll?
Si, hi ha una llista de sis Blocs vinculats a aquest. Que són:

La meva opinió
Tenir un bloc educatiu d’aquest tipus penso que és molt pràctic alhora de transmetre la informació de la professora o dels mateixos alumnes cap als pares i que ells puguin saber el què fan en l’horari escolar, el què treballen i el tipus d’aprenentatge que tenen. També cal destacar la possibilitat de que els pares puguin donar el seu punt de vista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada