dimarts, 16 d’octubre del 2012

MÚSICA: L'orquestra simfònica


L'ORQUESTRA SIMFÒNICA

La orquestra simfònica, és una agrupació o conjunt musical de gran mida  composta per varies famílies d’instruments (vent fusta, vent metall, percussió i corda). Aquests tipus d’orquestra té generalment més de vuitanta musics, només ens pocs casos arriba a tenir més de cent, però el nombre de musics en una interpretació pot variar segons l’obra que han de tocar i les dimensions del lloc de la representació.
Com ja e dit abans consta de quatre grups d’instruments musicals similars, i cada secció de l’orquestra té una secció determinada. En aquest dibuix es pot veure la situació clarament.

Autor: Aufstellung


Tot i així hi han alguns instruments del cor de l’orquestra que sempre hi són (Ex. els violins) i d’altres que són auxiliars i no sempre hi són (Ex.el piano).


VÍDEO
L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC),està promoguda per la Fundació Julià Carbonell i amb l'impuls de la Diputació de Lleida. Aquest orquestra va néixer l’any 2002 com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l'accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La obra que he triat es diu: Chanson de matin, Edwar Elgar, del director Alfons Reverté. ( Búsqueda en el youtube: OJC: Chanson de matin)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada